Led-belysning till huset och trädgården

Man kan aldrig få nog belysning på sin tomt. Med bra utomhusbelysning kan du spendera mer tid i trädgården och runt huset. Med bra utomhuslampor behöver du inte oroa dig för att komma hem till en mörk infart. Du behöver heller inte tänka på klockan, utan kan njuta av din trädgård precis när som helst på dygnet. Saknar du utomhusbelysning hemma? Här får du tips på olika typer av led belysning utomhus du kan sätta upp runt huset eller i trädgården. 

Lampor till infarten eller parkeringen 

Att parkera i mörkret är aldrig kul. Utan lampor som lyser upp infarten eller gårdsplanen, är det lätt att olyckor kan inträffa. Man kan enkelt undvika dessa olyckor genom att installera lite led belysning utomhus. Du kan till exempel sätta upp ett par starka LED-lampor på väggen av ditt garage. Du skulle även kunna sätta upp några fina lyktstolpar runt om din gårdsplan för att ge den lite mer ljus. Vilken typ av lampa du väljer spelar inte så stor roll. Se bara till att du alltid har tillräcklig belysning vid din infart eller parkering.  

Lampor i trädgården 

De allra bästa och mest välskötta trädgårdarna har bra belysning som lyser upp dem. En trädgård utan led belysning utomhus är inte en komplett trädgård. Du behöver inte sätta upp många lampor i trädgården för att kunna förbättra den. Det kan räcka med en eller ett par lampor i en liten till normalstor trädgård. Du behöver alltså inte oroa dig för att det ska kosta skjortan. Om du väljer LED-lampor blir det ännu billigare för dig att installera dina lampor.   
 
Om du har en större trädgård, kan det vara bra att installera lite extra led belysning utomhus. Hur många lampor du ska använda beror lite på hur din trädgård ser ut och vilken form den har. Om du har många träd som gör din trädgård mörkare, kan du behöva installera ganska många lampor för att kunna hålla den ljus nog. Om du har en ganska öppen trädgård behöver du oftast inte lika många.  

Utomhuslampor som förbättrar dekor och detaljer 

Har du något på din gårdsplan eller i din trädgård som du gärna vill visa upp? Det skulle till exempel kunna vara en detaljerad skulptur eller en vacker blomsterrabatt. Då kan du lägga extra fokus på det med lite led belysning utomhus. Lampor som till exempel spotlights är perfekta till just detta. Genom att ljussätta de allra viktigaste detaljerna kan du vara säker på att ingen missar dem.  

Varför LED-lampor? 

I denna text nämns LED-lampor och led belysning utomhus ganska ofta. Men varför just LED? Vad är det som är så speciellt med just LED-lampor? Det finns många fördelar med LED-belysning. För det första är de extremt energieffektiva. Detta betyder att de drar mycket mindre ström och att de kostar mindre i drift. LED-lampor håller riktigt länge, vilket gör dem ännu mer ekonomiska i längden. Om du vill installera lampor på din tomt, ska du se till att de är LED-lampor.