Vårda håret i sommar

Sommartid så vill man ju ofta vara fin och det både när det gäller hårvård och att ta hand om sin hud. Dock är det ju så att sommaren är en årstid, som gärna sliter på både håret och huden. Det tack vare solen, allt badande och så vidare. Om du vill satsa på att göra bra hårvård med hårprodukter i sommar så ska vi ge dig en del tips. Ett av våra tips är att se till att handla hem rätt sorts hårprodukter. Du kan hitta en hel del bra på https://www.hair247.se/shop/frontpage.html

hårprodukter

Satsa på en bra tvättrutin för ditt hår

Sommaren kan göra att ditt hår torkar ut, så för att förhindra det, så är det bra att använda dig av bra hårprodukter samt se till att ha en bra hårvårdsrutin. Du bör bland annat se till att tvätta ditt hår på rätt sätt. Bland annat bör du satsa på icke-uttorkade schampon. Det finns många bra, milda schampon som vårdar håret och hårbotten på bra sätt.

Sedan kan det vara bra att inte tvätta ditt hår allt för ofta. Så snart du tvättar håret så försvinner nämligen alla naturliga oljor från din hårbotten. Du bör max tvätta håret 2–3 gånger per vecka. 

Se även till att återfukta ditt hår med ett fuktgivande balsam. Det finns många bra återfuktande balsam som kan göra ditt hår mjukare och glansigare.

Skippa värmeverktyg 

Ett annat tips för att få ett fint sommarhår som inte slits ut, är att skippa att använda dig av värmeverktyg så som locktång, plattång, hårfön med mera. Om du ändå måste göra det så se till att då använda dig av hårprodukter som innehåller så kallat värmeskydd. 

Du bör försöka se till att låta ditt hår lufttorka, så att det inte skadas av att du fönar det hela tiden. 

Satsa på hårprodukter som återfuktar ditt hår

Ett riktigt bra tips vi vill dela med oss av, det är att du ser till att hålla ditt hår återfuktat. Det med hjälp av rätt sorts hårprodukter. Under sommaren är det många saker som kan göra ditt hår torrt. Solen är en av dessa saker. Därför är det bra att satsa på hårprodukter som innehåller vårdande ämnen. 

Du kan bland annat satsa på att använda dig av en bra hårinpackning. Det ger en boost med näring till ditt hår. Sedan finns det även smarta hårmasker att avvända dig av. Det är en hårprodukt som påminner om balsam, men som ger ditt hår bra mycket mer fukt och näring.

Ett annat sätt att återfukta torra hårtoppar på, det är att använda dig av en hårolja. Helst då en hårolja som har många fuktgivande ingredienser. Oljan applicerar du efter du har tvättat ditt hår.  Den gör att håret blir glansigare, mjukare och friskare.

Sedan finns det en annan hårprodukt och det är hårkräm. Den används helst på blött hår, så att den ger tillräckligt med fukt.

Med dessa tips hoppas vi nu på att du kan vårda ditt hår på bra sätt i sommar!