7 enkla sminkhacks


Många av oss sminkar oss gärna varje dag. En del av er har superkoll på det mesta med sminkning och makeup, medan andra av er kanske nyss börjat sminka er. Det finns idag egentligen hur många bra sminktips och hacks som helst, men här delar vi med oss av 9 bra sådana!

Köp smink med hög kvalitet

Vårt första tips är att du alltid bör se till att köpa smink av bra kvalitet och att byta ut sminket hemma om det blivit för gammalt. Riktigt bra smink till bra priser kan du hitta på gosh.se. Där finns även bra produkter för din hud och ditt hår!

Smart concealer-trick

Om det är så att du tycker att din concealer inte gör ett bra jobb, så kan det bero på att du inte applicerat det på rätt sätt. För att du ska kunna ljusa upp hela ögonpartierna samt dölja mörka ringar, så se till att du med din concealer ritar som en uppochnedvänd triangel under ögonen. Den nedersta spetsen på triangel ska gå ner en bit på kinden. Sedan kan du fylla i och jämna ut.

Få läppstiftet att hålla hela dagen

Tredje tipset handlar om läppstift. Det är inte allt för roligt att köpa gosh makeup läppstift och så rinner det ut eller försvinner. Men det finns ett bra trick! Applicera läppstiftet som du brukar, sedan tar du en bit papper över munnen och sveper över dem med hjälp av ett transparent puder.

Få ditt smink att fästa trots oljig näsa

Brukar din foundation vilja glida av nästippen? Det är inte ovanligt att det gör det om du har en fet och oljig hy. Det du kan göra är att grunda med en primer, för att absorbera överflödig olja. Sedan kan du fixera det hela med en bra setting spray samt dutta på din foundation över det.

Smart tips för längre fransar

Är det så att du tröttnat på korta fransar som aldrig vill hålla sig böjda? Det kan då vara smart att använda dig av en bra setting spray. Du kan så att säga grunda dina ögonfransar med det, innan du lägger på din mascara. Det gör att du då kommer få väldefinierade, långa fransar, som dessutom håller sig hela dagen.

Sminka över dina finnar

Har du problem med att blemmor och finnar lyser igenom ditt täckstift? Det finns ett smart tips för att din akne ska vara gömd hela dagen. Det gör du genom att först applicera foundation på finnen. Sedan så följer du upp med en concealer samt fixera det hela med ett transparant puder.

Hacket för att få bort sminkrester från dina borstar

Det är inte bra att ha smutsiga sminkborstar, då de kan fyllas med bakterier. Därför bör du minst en gång per vecka se till att tvätta dem. Är det så att du har bråttom och vill göra det snabbt, kanske för du ska ha samma borste för två olika produkter, så kan du med fördel använda dig av en mikrofiberduk för att torka rent dem med!