Bli bättre på att lösa rubikskuber på tid


Det finns riktigt många rubiks kub-fantaster runt om i världen. Är du en av dem? Tycker du om att lösa rubikskuber på tid? Om du skulle vilja lösa din kub på ännu kortare tid, finns det några bra knep som skulle kunna hjälpa dig. Med en ordentlig kub, en rubik kub timer och lite tid kommer du att kunna se en enorm skillnad.

Skaffa riktiga grejer

Det allra första du ska göra är att skaffa dig riktiga grejer. Utan en riktigt bra kub eller en rubik kub timer kommer du inte att se en lika stor skillnad. Se därför till att införskaffa en tävlingskub och en rubik kub timer. När du har gjort det är du redo att komma i gång.

Men vilken kub och timer ska man välja då? Detta är säkert något du funderar över när du sitter och letar efter ny utrustning. När det kommer till kuber, bör du alltid skaffa dig en kub som är anpassad för tävlingar och speed cubing. En sådan kub är av högre kvalitet än de flesta kuber som du hittar i vanliga butiker. De är ofta mycket smidigare, vilket gör det lättare för dig att få en bättre tid. En billig kub kan ofta kräva lite mer kraft för att man ska kunna lösa den. Detta resulterar då i en sämre tid.

Något annat som kan vara värt att tänka på är vilken svårighetsgrad man ligger på. Om du precis har börjat med kublösning eller speed cubing kan en 3×3 kub vara ett bra val, då denna inte är jättesvår att lösa. Är du mer erfaren kan du alltid skaffa en svårare kub.

Vilken rubik kub timer du ska välja beror helt på om du bara ska ta tid för dig själv eller om du vill kunna tävla mot andra. Vissa timers är anpassade för en person. Om du vill kunna träna eller tävla med andra, bör du leta efter en timer med flera knappar.

Öva och träna så ofta du kan

När du väl har investerat i en passande rubik kub timer och en bra kub är det bara att börja träna. Träna så ofta du har möjligheten. Träna på dina raster och på din fritid. Du behöver absolut inte använda all din fria tid på att träna, men ju mer du tränar desto snabbare kommer du att se en skillnad. När du tränar ofta kommer du att bli bättre och bättre på att lösa kuber. Det är med regelbunden träning som du kommer att de det bästa resultatet.

Kom ihåg att ta tid och se hur snabbt du kan lösa en rubiks kub. Skriv gärna ner varje tid på ett papper så att du kommer ihåg den till nästa gång du löser din kub. Då vet du alltid vad ditt rekord är. Försök alltid att slå din bästa tid. Det är ett bra mål som kan hjälpa dig att pusha dig själv ännu längre. Bli dock inte besviken om du inte lyckas slå rekordet varje gång. Att bli bättre kan ta lite tid, så ha tålamod när du tränar.