Leksaksbilguide – Hot wheels, radiostyrda bilar, bilmattor och mer


Många barn anser att det är riktigt spännande och roligt att leka med fräcka leksaksbilar, och inte finns det ont om olika typer att välja mellan. Du har säkerligen tidigare hört talas om Hot Wheels där barnet själv får bygga upp en bana och köra runt med sina leksaksbilar, eller vad sägs om radiostyrda bilar där barnet med hjälp av en fjärrkontroll styr var bilen ska köra?

Allt detta och mycket mer går att hitta i leksaksbutiker såsom Billiglek, och för att du ska vara mer säker på vad alla dina olika alternativ är kommer vi att kika närmare på leksaksbiltyper i den här lilla miniguiden!

Leksaksbilar att samla på

Som samlarobjekt för både barn och vuxna finns det ett helt hav av olika leksaksbilar från olika märken. BMW, Bugatti, Audi och Ferrari är bara några få exempel, och biltyperna slutar inte här. Du kan dessutom beställa utryckningsfordon och andra sorters fordon som har anknytning till olika yrken: brandbilar, polisbilar, ambulanser, autotransportörer och mycket mer. Att samla alla de olika bilarna kan vara riktigt spännande för en leksaksbilsamlare, men också för barn som vill leka med ett helt garage av olika småbilar!

Hot Wheels

Hot Wheels är en äkta kändis bland de olika leksaksbilarna. Köp ett paket med olika Hot Wheels bilar och beställ sedan olika delar så att barnet själv kan bygga ihop en fräck bilbana. För barnen som vill slippa att göra jobbet själva finns det även många redan hopbyggda banor som är riktigt spännande att köra på, och när bilarna inte används kan de stå parkerade i ett Hot Wheels garage som säljs separat.

Radiostyrda leksaksbilar

Radiostyrda leksaksbilar tillåter ditt barn att styra ett litet fordon med hjälp av en trådlös fjärrkontroll. Sonen eller dottern kan välja att både köra bilen inomhus och utomhus, och tack vare fjärrkontrollen får de full kontroll över huruvida bilen kör framåt, bakåt eller stannar.

För att göra lekarna extra spännande kan barnet ställa upp byggklossar eller andra prylar för att skapa en liten hinderbana för den radiostyrda leksaksbilen. Om kompisarna även har sina egna radiostyrda bilar kan det vara hög tid för ett häftigt race! Det finns med andra ord mycket att älska hos radiostyrda leksaksbilar.

Tillbehör såsom banor och bilmattor

Om du beställer lite mindre leksaksbilar till din son eller dotter kan du säkerställa att lekarna blir roligare och att fantasin verkligen får flöda genom att köpa till händiga tillbehör som fulländar alla de olika lekarna. Du ka exempelvis köpa en bilmatta där barnet kan flytta sin lilla bil längs gatorna, och när lekarna är över slipper ni att plocka ihop ett stort antal smådelar. Ni kan bara rulla ihop mattan, och sedan är rummet städat. Det är verkligen smidigt och enkelt!

Bilbanor kan också köpas till för att göra det roligare för sonen eller dottern att köra med sina leksaksbilar, och de olika valmöjligheterna i en lång rad olika prisklasser gör det möjligt att se till så att du utan problem kan hålla dig till din budget.