Inred med rätt sorts lampor

Använd inte vilka inredning lampor som helst när du inreder ditt hem. Försök i stället att hålla dig till några riktlinjer. Om man inte håller sig till dessa riktlinjer, finns det alltid en risk att lamporna inte passar in i inredningen. Här får du några tips på vilka typer av lampor som passar i hemmets olika rum.  

Lampor till köket 

När det kommer till inredning lampor till köket är ljusstyrkan det allra viktigaste. Du måste såklart ha en ordentlig arbetsbelysning i ditt kök, annars kommer du inte att kunna se ordentligt när du lagar din mat. För att få till en bra arbetsbelysning i ditt kök, behöver du skaffa lampor som kan ge dig ett starkt ljus utan att dra en massa ström. En spotlight med ett par kraftfulla LED-lampor i är alltid bra. LED-lampor drar nämligen mycket mindre ström än andra lampor. Fördelen med spotlights är justeringsmöjligheterna. En spotlight ger dig nämligen möjligheten att ställa in ljusets riktning.  
 
Om du inte tycker om spotlights eller liknande inredning lampor, kan du i stället välja att sätta upp en plafond i ditt kök. Det finns massvis av kraftfulla plafonder som passar utmärkt i köket. Om du har ett stort kök skulle även en takkrona eller en pendel fungera bra.  

Lampor till vardagsrummet 

När man ska välja inredning lampor till vardagsrummet kan man vara mycket mer kreativ. I vardagsrummet är bra arbetsbelysning inte alltid nödvändig. Därför kan man använda sig av lite mer avslappnande belysning i detta rum. En typ av lampa som passar perfekt i vardagsrummet är takkronan. En maffig takkrona kan kröna i stort sett vilket vardagsrum som helst. En sådan lampa kan verkligen få vardagsrummet att kännas kungligt.  
 
Är du ute efter något mer modernt? Då kan du alltid installera enklare modeller av lampor. Det finns många snygga och stilrena lampor till vardagsrummet. Du skulle till exempel kunna lägga extra fokus på en inredningsdetalj med hjälp av en liten spotlight eller en vägglampa.  

Lampor till badrummet 

När du ska skaffa lampor till ditt badrum, finns det en viktig detalj du måste tänka på. Alla lampor som installeras i ditt badrum måste kunna tåla fukt och kondens till en viss grad. Hur mycket fukt de måste kunna tåla beror helt på hur nära duschen och handfatet de ska sitta. Om du är osäker på hur fukttålig en specifik lampa är, ska du alltid rådfråga en kunnig person först. Prata gärna med din elektriker innan du köper inredning lampor till ditt badrum. Installera aldrig lampor i badrummet själv. Låt elektrikern göra det åt dig, så vet du att det blir gjort ordentligt. Det är mycket säkrare för alla i hemmet.  

Lampor till hallen 

Du måste såklart se till att lamporna i din hall är välkomnande och inbjudande. Hallamporna är ju trots allt något av det allra första dina gäster kommer att mötas av. Välj inredning lampor till hallen som ger en riktigt inbjudande och hemtrevlig känsla. Ett par stiliga vägglampor och en vacker plafond är en bra kombination av lampor som passar bra i de flesta hallar.