Så gör du dokumenthanteringen lättare


Att hantera företagsdokument är kanske inte den allra roligaste aktiviteten på jobbet, men den är helt klart nödvändig för att allt ska kunna gå runt.

Visste du att du på ett enkelt sätt kan underlätta all din dokumenthantering? Jo, det är faktiskt sant! Med ett system för dokumenthantering slipper du göra allt arbete för hand. Det finns många bra skäl till att skaffa sig ett dokumenthanteringssystem. Här följer några av dem.

Slipp krångel med kodning och formatering

Dokumenthantering kan vara ganska tidskrävande, speciellt om man hela tiden måste koda om eller formatera sina dokument för hand. Med ett system för dokumenthantering slipper du kodning och annat tidskrävande dokumentarbete. Många system kommer nämligen med färdiga dokumentmallar. Det hjälper dig att spara mycket värdefull tid under varje arbetsdag.

Om du ändå skulle behöva göra några ändringar i dina dokument, kan du snabbt göra det med några enkla steg. Oftast behöver du bara dra och släppa en del i mallen för att byta plats på den. Det är verkligen smart och smidigt. Sådana funktioner gör det lättare för alla inom företaget att göra ändringar i sina dokument.
Du kan lära dig mer om dokumenthantering och dokumenthanteringssystem här: https://www.tabellae.com/sv/. Tabellae kan hjälpa dig att komma i gång med dokumenthantering, men de kan också hjälpa dig att optimera ditt Microsoft Dynamics 365 om du använder det.

online dokumanater

Gör det lättare för nya i företaget

Ibland kommer du behöva anställa någon ny till ditt företag. Då kan det vara skönt att slippa lära upp dem. Att lära sina nyanställda hur de ska hantera och formatera dokument kan ta riktigt lång tid. Vissa lär sig snabbt, medan andra lär sig riktigt långsamt. Du kan underlätta för alla nyanställda i företaget genom att skaffa ett smidigt system för dokumenthantering.

Genom att se till att ett bra system finns på plats behöver du inte lägga en massa viktiga resurser på kurser och upplärning. Se bara till att investera i ett system som är både användarvänligt och intuitivt. Ett sådant system gör det inte bara lättare för dina nyanställda. Det gör det även lättare för alla andra inom företaget.

Lättare att hålla koll på allt

När man sysslar med dokumenthantering kan det ibland bli ganska svårt att hålla reda på allt. Ju fler dokument som ska hanteras, desto svårare blir det att hålla koll på vart specifika dokument finns. Med ett lättanvänt dokumenthanteringssystem hittar du snabbt och enkelt precis de dokument du behöver. Oavsett om du behöver en mall för en följesedel eller en kopia av en underskrift kan du alltid få tag på ditt dokument snabbt och enkelt. Detta är en av de allra största fördelarna med att använda sig av ett bra system för dokumenthantering.
Med mer ordning bland dokumenten blir det även lättare att hålla säkerhetsnivån uppe. Det blir även lättare att undvika eventuella fel eller misstag. Det är ju trots allt mänskligt att fela. Alla har vi gjort misstag när det kommer till dokumenthantering. Med ett system kan alla i företaget andas ut och slappna av lite mer. Dokumenthanteringssystem är verkligen precis så effektiva.