Så väljer du rätt lampor till barnrummet


Kan du inte bestämma dig för vilka lampor du ska sätta upp i barnrummet? Att välja barnlampor är inte alltid lika enkelt, speciellt om man är ny som förälder och precis har fått sitt allra första barn. När du ska välja ut barnlampor till ditt barns rum, finns det ett par saker som du bör tänka på. Här kan du läsa om hur du väljer de bästa lamporna till ditt barnrum.

Lekfullhet över snygg design

När du väljer barnlampor till barnrummet ska du alltid välja söta, roliga och lekfulla lampor över de som är snygga eller som passar resten av inredningen. Barn, speciellt de små, bryr sig inte speciellt mycket om att deras lampor matchar möblerna eller väggarna. Det viktigaste för ett barn är lek och att ha roligt. Det är genom lek som ditt barn utvecklas och lär sig viktiga saker i livet. Därför ska du alltid skaffa lekfulla, roliga och gulliga barnlampor till ditt barns rum. När barnet blir äldre kan du byta ut lamporna mot något snyggare, om du verkligen vill det. Men låt alltid ditt barn få vara just ett barn.

Några bra exempel på lekfulla lampor skulle kunna vara till exempel djurformade lampor. De flesta barn älskar djur, så att köpa barnlampor i djurdesigner är ofta en riktig hit. Något annat som barn uppskattar mycket är färger. Därför skulle du kunna installera färgskiftande lampor i barnrummet. Det finns färgskiftande lampor som kan skifta färg både manuellt och av sig självt.

barnslampor

Lampan ska skapa trygghet

En viktig funktion som barnlampor fyller är att skapa en trygg miljö för barnet. De flesta barn är mörkrädda, speciellt de riktigt små barnen som precis ska börja lära sig att sova ensamma. Genom att sätta upp några mysiga nattlampor i barnets rum ser du till att rummet känns mycket tryggare. Med lite mysigt ljus kan inget gömma sig i barnrummet på natten.

Om ditt barn är stort nog till att vara med och välja ut en lampa själv ska du alltid låta det göra det. Låt barnet få välja en lampa som får det att känna sig tryggt. Det finns många mysiga nattlampor att välja mellan, så se till att skaffa åtminstone en till ditt barnrum.

Snåla inte med lampor

Snåla inte när du köper barnlampor till barnets rum. Sätt upp många olika roliga och mysiga lampor. Blanda gärna söta och roliga vägglampor med mysiga ljusslingor av olika längder och färger. Det viktigaste är att du skapar en riktigt lekfull och mysig miljö för ditt barn. Ditt barn ska kunna spendera många timmar i sitt rum. Därför bör du se till att det blir så hemtrevligt som möjligt. Många lampor av olika slag hjälper till med detta.

Alla barnlampor behöver inte vara tända på samma gång. Tänd de lampor som ditt barn gärna vill ha tända. Några lampor skulle kunna användas mest på dagen, medan andra bara är tända under kvällar och nätter. Ta reda på vad ditt barn föredrar och anpassa barnrummets barnlampor efter det.